dijous, 2 de maig de 2013



ESCOLA NOVA SALICRU

Neix un nou blog dedicat a la nostra escola Dr. Carles Salicrú de Calella. I neix per ser una eina més, de comunicació entre pares i equip docent, per comunicar, per compartir amb tothom, totes les dades de que disposa l´Ampa en relació al projecte de la nova escola Salicrú que es vol emplaçar a l'antiga Fàbrica Llobet .

Aquesta eina ha de servir perquè tots podem exercir una critica constructiva, envers el projecte que l'ajuntament ens ha proporcionat. En cap moment admetrem que la crítica tingui per objectiu la ubicació futura de l'escola, i les seves alternatives, doncs no en contemplem d'alternatives.


Per aquest motiu no admetrem i eliminarem tot aquell comentari, que vagi encaminat a alimentar aquest debat estèril que no ens ajudarà en res a obtenir una millor escola.En canvi si que seran benvingudes totes aquelles observacions, totes aquelles mancances i excés  tot allò que creieu que pot ser rellevant a debatre, per millorar aquesta proposta.


Tota les vostres aportacions rebudes a través d'aquest blog i de l'exposició pública que farem el proper dia 6 de maig a les instal·lacions de l'escola, les farem extensives als tècnics i polítics del nostre municipi, perquè es tinguin en compte alhora d'elaborar el projecte definitiu de la nostra escola.

Volem deixar molt clar que aquest projecte, NO és el projecte de la nova escola, és únicament una proposta, que ens pot servir de punt de partida, per la que serà finalment la nova escola Dr. Salicrú a l'espai de la Llobet-Guri. En aquesta pàgina trobareu doncs renders aproximatius, plànols amb amidaments i detall d'alguns espais concrets.


Tota aquesta informació, l'hem d'agrair a en Joan VillaretEll és l'autor d'aquesta valenta i molt valorable proposta, que forma part del seu projecte final d'interiorisme per l'escola Massana de Barcelona.


 De la memòria del seu projecte, en destaquem aquestes paraules i agraïm el seu esforç que segur que li serà ben recompensat:  He intentat fer quelcom que potser en un futur es pogués executar, o si més no, es pogués aprofitar per alguna causa en concret”.

 “Així doncs, he procurat dissenyar l’interior d’una escola on tothom si trobi a gust, un espai que generi un ambient càlid i agradable, ja que tant nens com mestres hauran de passar-hi llargues estones".

Només espero i desitjo haver-ho aconseguit.



Per últim, dir-vos que una de les coses que he après des que estic en aquest món, és el de tenir respecte per les diferents persones que m’envolten diàriament. Si això ho traduïm al món del disseny, i més concretament al món del interiorisme, penso que tot dissenyador ha de tenir com a primordial objectiu, ser conscient en tot moment que aquell projecte que està elaborant té una única finalitat, que és l’ésser humà.


“De tot allò que projectem, les persones en faran el seu ús”.


Fotos i plànols del Projecte

1. Foto Aula Tipus
2. Foto Entrada
3. Foto Gimnàs
4. Foto Passadís zona Infantil
5. Foto Passadís zona Primària
6. Foto Pati Central
7. Superfícies i distribució
8. Materials i equipament
9. Cuina
10. Aula Infantil Tipus
11. Aula Primària Tipus
12. Aula Informàtica
13. Biblioteca
14. Vestidors
15. Sala professors + Direcció + Secretaria

J. Villaret - PROJECTE INTERIORISME Escola d'educació Infantil i Primària (Fàbrica Llobet - Guri).

5 comentaris:

  1. Molt bona feina Sr. Josep Maria Urquizu. Gràcies per aquest blog

    ResponElimina
  2. Feta la presentació als pares a l´escola, ara us toca dir la vostra

    ResponElimina
  3. Ja sé que plantejaré un concepte d'espai poc convencional que és el de compartir recursos i donar-los un valor d'ús més ampli i eficient.
    En vistes que l'escola pública s'ubica en un recinte que acull diverses entitats i activitats, no seria interessant que el pati, el pavelló, la biblioteca i la sala d'ordinadors per exemple, puguessin ser espais d'ús també per altres persones alienes al Salicrú en horaris no lectius?
    La població en general guanyariem uns espais d'ús públic que tal i com està la cosa no farien cap mal. Ho dic perquè en una visita al Matadero de Madrid, passa una cosa per l'estil. Els espais són d´ús de les entitats que ho gestionen però quan no les utilitzen aquestes, les poden utilitzar lliurement qui vulgui. En aquest cas, parlo d'un espai obert biblioteca-sala de treball, sales de jocs de taula, sales de lleure i patis diversos. Espais polivalents d'ús i persones.
    Bé, aquí queda dit i proposat si s'accepta la proposta.

    ResponElimina
  4. Gràcies Albert. Una iniciativa a tenir en compte, i aixís serà, no ho dubtis

    ResponElimina
  5. Bon dia a tothom! Vull felicitar a en Joan Villaret per aquest treball que ens permet pre-visualitzar un nou Salicrú preciós. Enhorabona i gràcies per les moltes hores de feina feta. Ramon Texidó

    ResponElimina